WELKE SOORTEN CREMATIES ZIJN ER

Crematie met gedenkteken of eenvoudige crematie? Hoe zit het met een crematie van getuigen? Het is een persoonlijke keuze met veel invloeden.

Hieronder staan ​​de meest voorkomende scenario’s:

Een simpele crematie zonder dienst. Deze keuze, ook wel directe crematie genoemd, omvat alleen de basisprincipes en gebeurt vaak kort na de dood en zonder te balsemen.

Een crematie met een herdenkingsdienst of viering van het leven. Naast het vervoer van de geliefde en de crematie zelf, omvat deze optie meestal een mooie container voor de as en een herdenkingsdienst bij het uitvaartcentrum of een gebedshuis.

Een crematie met uitvaartdienst. Naast het vervoer van de geliefde en de crematie zelf, omvat dit meestal balsemen, haar- en make-upbehandelingen, een kist, een bezichtiging bij het uitvaartcentrum en een uitvaartdienst voordat de crematie plaatsvindt.

Een getuigencrematie, ook wel crematiebezichtiging genoemd, kan onderdeel zijn van een crematie met of zonder dienst. Sommige crematoria zijn zo opgezet dat een gezin kan toekijken hoe hun geliefde naar de crematiekamer wordt verplaatst of zelfs kan deelnemen aan de crematie.

uitvaart-errahma.nl/