WAAROM DEFENSIEF RIJDEN BELANGRIJK IS

Zoals de naam al doet vermoeden, is defensief rijden een strategie die vrachtwagenchauffeurs gebruiken om zichzelf veilig te houden terwijl ze onderweg zijn. In het algemeen beschouw je bij defensief rijden alle andere voertuigen op de weg als een bedreiging voor jou. Als gevolg hiervan zult u de grootst mogelijke zorg besteden om ervoor te zorgen dat u deze bedreigingen elimineert door zelf voorzichtig te zijn.

Defensief rijden verplicht elke bestuurder om ervoor te zorgen dat er een afstand van drie seconden is tussen uw voertuig en die voor u. Bumperkleven met een ander voertuig kan rampzalig zijn, want als het voertuig voor u abrupt stopt, kunt u tegen de achterkant aan rennen.

Het belangrijkste aspect van defensief rijden is dat het u alert en bewust houdt van uw omgeving. Door alert te zijn, bent u in staat potentiële gevaren en bedreigingen voor uw voertuig te identificeren. U kunt van tevoren kuilen en beschadigingen op de weg anticiperen en dienovereenkomstig rijden.

Defensief rijden is niets anders dan je bewust zijn van je omgeving en verantwoordelijk zijn op de weg. Als u meer wilt weten over defensief rijden, kunt u contact opnemen met de toonaangevende rijschool.

https://hallorijbewijs.nl/