VERSCHILLENDE SOORTEN GLAS

Gegloeid glas is een basisproduct dat wordt gevormd tijdens de gloeistap van het floatproces. Het gesmolten glas laat men langzaam en gecontroleerd afkoelen tot het op kamertemperatuur komt, waardoor eventuele interne spanningen in het glas worden weggenomen.

Warmteversterkt glas is half gehard of half gehard glas. Het warmteversterkingsproces omvat het opnieuw verwarmen van gegloeid glas tot ongeveer 650 tot 700 graden Celsius en vervolgens snel afkoelen

Gehard glas is het meest voorkomende type glas dat wordt gebruikt in balustrades of vergelijkbare structurele toepassingen. Gegloeid glas wordt door geleiding, convectie en straling verwarmd tot ongeveer 700 graden Celsius. Het koelproces wordt versneld door een gelijkmatige en gelijktijdige luchtstoot op beide oppervlakken.

Elk van de bovenstaande soorten glas kan worden gelamineerd. Het meest gebruikte eindproduct zijn twee platen gehard glas, aan elkaar gelamineerd met een tussenlaag van 1,52 mm dik Polyiynil Butyral (PVB). Gelaagd glas biedt veel voordelen. Veiligheid en beveiliging zijn hiervan de bekendste, dus in plaats van te breken bij een botsing, wordt gelaagd glas bij elkaar gehouden door de tussenlaag.

wingman-montage.nl