DE VOORDELEN VAN GEPOEDERCOAT ALUMINIUM RAMEN

Een gepoedercoat aluminium raam verwijst naar het kleur- of afwerkingsproces. Het maakt gebruik van polyesterpoeder dat tegenwoordig verkrijgbaar is in honderden verschillende kleuren, texturen en tinten. Het typische aluminium raam, voordat het wordt gemaakt, doorloopt verschillende reinigings- en voorbehandelingsprocessen voordat het polyesterpoeder wordt aangebracht om het uiteindelijke gekleurde raam te creëren.

In eenvoudige bewoordingen, nadat de aluminium staven zijn gereinigd en voorbehandeld door middel van verschillende processen, zal deze worden gekleurd door ze als speciale cabine te plaatsen. Hier krijgen de aluminium extrusies een elektrische lading en wordt het poeder op het aluminium gespoten. Deze lading helpt het poeder te hechten aan het aluminium oppervlak. Na dit proces worden de staven in speciale ovens geplaatst die de verf uitharden.

Wat u misschien niet weet, is hoeveel verschillende manieren er zijn om aluminium ramen en deuren te kleuren. Tegenwoordig kunt u kiezen uit meer dan 200 kleuren. De keuze wordt verder uitgebreid wanneer veel van deze kleuren ook verkrijgbaar zijn in glanzend, satijn of mat.

direct kunststofkozijnen